Motivatie Ludavus

Ludavus is een onderneming die is opgezet voor de ontwikkeling en productie van gezelschapsspellen in de breedste zin van het woord. Er zal dus niet alleen ruimte zijn voor de meer complexe spelconstructies, maar zeker ook voor eenvoudige kaartspellen en kleinere bordspellen. Bij Ludavus ligt de focus met name op het tactisch spelelement. Vanzelfsprekend zijn ook andere factoren van belang in de spellen die Ludavus ontwikkelt, maar het voornaamste uitgangspunt is dat men een spel zal kunnen winnen dankzij het eigen inzicht.

De visie van Ludavus

In eerste instantie richt Ludavus zich op de Benelux, maar spoedig hopen wij ook de Duitse en Engelse markt te betreden. Ludavus wil graag een alternatief bieden in de huidige tijd van digitalisering in de wereld van spellen. Deze digitale ontwikkelingen bevinden zich al enige tijd in een stroomversnelling, waarbij de meer traditionele aspecten van spellen vaak uit het oog worden verloren.

Ludavus streeft ernaar moderne idee├źn te combineren met bewezen en vertrouwde spelmechanismen en dat alles binnen het klassieke thema van het gezelschapsspel. Het is ons voornaamste doel om innovatieve spelconstructies te ontwikkelen die ook in dit digitale tijdperk nog interessant zijn als vrijetijdsbesteding en die tevens de liefhebbers van het traditionele gezelschapsspel zeer aan zullen spreken.

Eerste productie

Onze eerste grote productie is een tactisch duurspel genaamd 'Banieren van Bandar'. De echte bordspelfanaat zal in 'Banieren' wel bepaalde elementen uit andere spellen herkennen. Toch betreft dit een spel met een unieke samenstelling van spelelementen.

Ieder potje 'Banieren' verloopt anders en staat garant voor een bijzondere ervaring en veel speelplezier. De filosofie achter de ontwikkeling van 'Banieren van Bandar' was het maken van een tamelijk complex bordspel dat toch zeer speelbaar is voor jong en oud. Zowel de doorgewinterde speler als de beginner zullen hun draai goed kunnen vinden tijdens een potje 'Banieren'.

'Banieren van Bandar' zal aanvankelijk in het Nederlands worden uitgebracht, maar er zijn ook plannen voor een Engelse en Duitse uitgave.